Hvordan skal restauranten din fremstå på de mest populære sosiale medier?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Man kan få lyst til å lage en konkurranse på Facebook. Så ille står det til. Noe med at hvis man tagger to venner, er man med i konkurransen om et gavekort på 1.000 kroner. Dette virker for en stund, men over tid er konkurranser på sosiale medier det samme som å tisse i buksene. 

Alle problemene. Og alle løsningene: Instagram og Facebook, sågar som LinkedIn. Du kan skaffe restauranten din oppmerksomhet på hvert eneste sosiale medium, som er tidsfordrivet vårt i disse tider. Sosiale medier rykker opp på førsteplassen som den mest attraktive kommunikasjonskanalen for restauranten din, hvis de ikke allerede var det. 

Sosiale medier gir muligheter. For gjesten, for deg – men mest for gjesten. De kan velge og vrake. Mest av alt kan de vrake, fordi det er så uendelig mange restauranter, som i likhet med deg forsøker å få penger inn på kontoen. Men gjesten kjøper ikke av seg selv. Selv om du forteller gjesten din at de får gratis levering eller 25 % rabatt. Å overbevise dagens restaurantgjester krever mer enn et godt tilbud. 

Ikke alle restauranter tjener penger i disse dager. 

Men alle restauranter kan lykkes. 

Nedenfor får du ideer til hva du kan gjør på sosiale medier, som utgjør en forskjell. For deg og restauranten din. LinkedIn er undervurdert. Facebook fungerer fortsatt som det alltid har gjort. Og Instagram … er Instagram. 

LinkedIn: Algoritmen elsker personlige fortellinger

LinkedIn er populært. Hvis du skrev et oppslag på LinkedIn, vil 1.400.000 nordmenn kunne støte på oppslaget ditt. Tenk litt over det neste gang du bruker energien din på Instagram. 

Uten likes og kommentarer kommer du ikke langt. Du kommer heller ikke særlig langt hvis du oppretter en profil på LinkedIn og skriver et oppslag, uten å ha forbindelser. 

Du må skrive oppslag om restaurantdriften din. Hvordan går det? Er det så ille som mediene gir uttrykk for? Personlige historier har ofte gått semi-viralt på LinkedIn. Hvis fortellingen din vekker folks følelser, er det bra. Men pass på at du ikke er for sint på restriksjonene. 

Du bør derfor …

  • skrive personlige historier som omhandler deg og restauranten din
  • holde tilbake på tilbudene
  • kommentere andres oppslag
  • delta i debatter

Instagram: Vær forsiktig med å være som alle andre

Oppskriften på Instagram-suksess er ikke tilgjengelig i en kokebok. Flere Internettsider gir gode råd på veien mot SoMe-suksess, akkurat som vi forsøker på i dette innlegget. Men sannheten er at ingen vet hvordan man oppnår Instagram-suksess. Likevel gjør vi et forsøk, og vi anbefaler at du gjør det samme. 

Besøker du en tilfeldig restaurants Instagram-profil, vil du sannsynligvis støte på menyen deres. Ingen smil, ingen mennesker, ren og skjær tilbudskommunikasjon. Scroller du videre på Instagram og beveger deg dypere ned i algoritmehullet, deler helt vanlige mennesker bilder av surdeigsbollene sine. Instagram er amatørkokkens og restaurantenes hjemmebane. 

Selv om det er enkelt og raskt å ta bilde av menyen sin, er ikke det veien å gå. Bildene av maten din må fremgå, men matbildene må ikke fylle hele profilen din hvis du ønsker å selge mer. 

Du må lage oppslag flere ganger i uken. Gjerne flere om dagen. Bruk stories til å være ekstra aktuell. Finn frem særpreget til restauranten din og fokuser på det. Dere neppe den byens eneste italienske restaurant som tilbyr brød. 

Du bør derfor …

  • få tatt de mest innbydende bildene av maten din
  • legge ut stories med tilbud
  • like og følge brukere i nærområdet ditt
  • lage flere oppslag med bilder av kokkene i restauranten din

Facebook: Skriv viktige nyheter

Å være på Facebook er ikke lenger det samme. Facebook er ikke det Facebook var for 6 år siden. I hverdagen bruker unge mennesker i høyere grad, Facebook til å skrive med hverandre og holde seg oppdatert på nyheter, mens Instagram brukes til å holde seg orientert om venner og nærområdet. 

Du må ikke lage daglige oppslag. Du må ikke legge ut tilfeldige bilder. Algoritmen interesserer seg ikke for det. Og du må heller ikke regne med at konkurranser virker. Den slags har Facebook hatet, og det virker ikke som det gjorde for 6 år siden. 

Viktige beskjeder hører til på Facebook. Når du vil skrive en pressemelding, bør du gjøre det på Facebook. Du kan legge ut når du har oppdatert vårmenyen eller når du har stengt eller åpent. Dagens små, finurlige oppslag hører ikke hjemme på Facebook. 

Du bør derfor …

  • bruke penger på Facebook-annonsering
  • skrive få, men viktige oppdateringer

Sign up for inspiration and industry insights?

Recieve an email every time we post something new, regarding your areas of interest. Don’t worry, no spam!
generic-large-ed23c1fdeffea1ad7747200c4d4e1d376e84a6d7e6ef1e5018362cd8cc6b2172@2x

Other relevant posts